top of page
Writer's pictureΤhe Story teller

Επακόλουθα από ιογενή λοίμωξη (ασθένεια του κορωνοϊου ταξινομημένη το 2019)

Updated: Apr 16, 2023







Δέχτηκα ένα τηλέφωνο για την μητέρα ενός ασθενή μου, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με την λοίμωξη (covid19), η κυρία έχει ήδη σακχαρώδη διαβήτη και βρίσκεται σε ομάδα υψηλού κινδύνου (1).


Λόγω του ότι δεν είχε καμμιά εμπειρία με την Ομοιοπαθητική και το ότι ήδη νοσηλευόταν ο γιος της αποφάσισε να έρθει μετά την έξοδο της απο το νοσοκομείο. H κυρία όντως μετά μερικές εβδομάδες με επισκέφθηκε για μεγάλη κόπωση και καμμιά όρεξη να κάνει το οτιδήποτε.


Αυτό είναι αρκετά γνωστό σε εμάς στην πρακτική της Ομοιοπαθητικής εδώ και 200 χρόνια περίπου, ότι οποιαδήποτε λοίμωξη αφήνει το αποτύπωμα της πάνω στον οργανισμό αν δεν θεραπευτεί με ομοιοπαθητικά μέσα. Έτσι είμαστε ήδη εφοδιασμένοι με τα μέσα ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και την σημερινή ταυτοποιημένη λοίμωξη που έχει ονομαστεί covid19.


Πολλές μελέτες απο την Ιταλία και την Ιρλανδία έδειξαν ότι ένα μεγάλο μέρος των ασθενών εξακολουθούν να νοιώθω εξαντλημένοι και δύσπνοια αρκετές εβδομάδες μετά την επίσημη ανάρρωση τους. Και φυσικά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος υποτροπής. Όπως ανέφερα άνωθεν είναι ήδη γνωστό σε εμάς και το ονομάζουμε σαν "επακόλουθο", το αντιμετωπίζουμε επίσης σαν "επακόλουθο".


Αναγνωρίζουμε δε ως επακόλουθα καταστάσεις που προκύπτουν όχι μόνο από λοιμώξεις, αλλά από ένα μεγάλο εύρος παθήσεων, από χημικές παρεμβάσεις στο σώμα καθώς και από ψυχολογικές καταστάσεις απο βία, κακοποίηση, στεναχώρια, θυμό και πολλά ακόμα. Τα επακόλουθα είναι είτε η συνέχιση μιας κατάστασης τροποποιημένη ή τα αποτελέσματα μιας πράξης πάνω στον νου, το συναίσθημα και στο σώμα.


Ήδη έχω αντιμετωπίσει και άλλα περιστατικά με επακόλουθα απο την λοίμωξη αυτή με επιτυχία, μια κυρία περίπου 36 ετών αρρώστησε απο την λοίμωξη τον Μάρτιο του 2020 και σε μένα ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2020 με συμπτώματα και δυσκολία στην καθημερινότητα της. Με την Ομοιοπαθητική σε λίγες εβδομάδες επανήλθε εντελώς.


Επίσης αρκτές φορές έχω αντιμετωπίσει την Λοίμωξη αυτή. Στο πρώτο κύμα (2) δέχτηκα ένα τηλέφωνο για 6 κρούσματα, έδωσα σε όλους ομοιοπαθητικά τηλεφωνικά, ο 6ος δεν τα πήρε κατέληξε να νοσηλευτεί στο Σωτηρία, οι υπόλοιποι επανήλθαν σχετικά γρήγορα στην κανονικότητα τους, έκαναν και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και βρέθηκαν όπως ορίζει η ορθή πορεία με αντισώματα. Ακόμα και σήμερα στο τρίτο κύμα εχω περιστατικά που κολλάνε την ιώση αυτή, για εμάς είναι μια καθημερινότητα, ο στόχος μας ειναι να δυναμώσουμε τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα, να προλάβουμε την κατάληξη σε πνευμονία με ότι συνεπάγεται αυτό. Αν η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιηθεί έγκαιρα και ο οργανισμός έχει ένα μέτριο επίπεδο υγείας (ηλικία, υποκείμενα νοσήματα μικρότερης επιβάρυνσης) τότε μπορούμε να το ανατρέψουμε.


Η κυρία τώρα στο ιστορικό μας είναι περίπου 55 ετών με ήδη σακχαρώδη διαβήτη και οστεοπόρωση. Υποφέρει από παλινδρόμηση των τροφών. Τα κύρια συμπτώματα της ήταν η μεγάλη κόπωση, η δυσκολία να ανέβει τις σκάλες και οι έντονοι πόνοι στις αρθρώσεις. Σαν χαρακτήρας είναι γλυκό, ήπιο και υποχωρητικό άτομο, είναι ευαίσθητη και κλαίει όταν είναι μόνη της. Είναι πολύ εργατικό άτομο, αγαπά πολύ τα παιδιά της και την οικογένεια. Έχει επίσης κάποια νευρολογικά συμπτώματα σε πολύ ήπιο βαθμό.


Στην Ομοιοπαθητική ασχολούμαστε με την εξατομίκευση. Και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χαρακτήρας και η ψυχονοητική σφαίρα του ατόμου. Όταν εκλέγουμε την ουσία βασισμένη πάνω στα ψυχικά συμτπώματα η επιτυχία είναι αρκετά πιθανή. Όταν εκλέγουμε την ουσία με βάση την τοπική παθολογία ή τα συμπτώματα μιας πάθησης σπάνια θα δούμε βελτίωση. Φυσικά η άσκηση της Ομοιοπαθητικής μας οδηγεί στο να αναγνωρίσουμε την σημασία του Πλατωνικού κόσμου των ιδέων, της κβαντικής φυσικής (καθώς οι ουσίες που δίνουμε είναι μοριακά μη ανιχνεύσιμες) και μιας διαφορετικής φιλοσοφίας ζωής. Για αυτούς τους λόγους είναι προσωρινά μη εφαρμόσιμη μαζικά στην κοινωνία, διότι προυποθέτει την μερική εγκατάλειψη του Νευτώνειου μοντέλου του σύμπαντος. Αυτήν την μερική εγκατάλειψη του μοντέλου αυτού είναι μια διαδικασία που δεν την επιθυμούν όσοι ελέγχουν τον κόσμο μας.


Για να γυρίσουμε στο ιστορικό μας, με βάση τα συμπτώματα που διαλέγω χρησιμοποιώ την βάση δεδομένων μας, έχουμε μια βάση δεδομένων περίπου 200 ετών που συνεχώς βελτιώνεται παγκόσμια από όλους που ασκούν την πρακτική αυτή ώστε να μπορούμε να ταυτοποιούμε τα συμπτώματα και τα ομοιοπαθητικά που ταιριάζουν. Η τεχνική που εργαζόμαστε είναι η τεχνική του αποκλεισμού, αφαιρούμε με το να προσθέτουμε τα σωστά συμπτώματα, έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες από το να είναι το τάδε ή το δείνα ομοιοπαθητικό σκεύασμα. Στο τέλος θα μείνουν ελάχιστα ομοιοπαθητικά που καλύπτουν τον περιστατικό μας την Ολότητα του, εκεί επιλέγουμε με βάση κάποιους κανόνες την θεραπεία μας.




Επιλέχθηκε το πρώτο ομοιοπαθητικό σκεύασμα, το αποτέλεσμα ήταν μετά απο μερικές μέρες να επικοινωνήσει μαζί μου ο γιος της να μου πει ότι είναι πολύ καλύτερα έχει φύγει η μεγάλη κόπωση και ότι έχει αρχίσει να κάνει δουλειές να βγαίνει έξω και να περπατάει. Και τώρα εχει πόνους στα χέρια και στους μηρούς. Η σκέψη μου ήταν ότι θα το παράκανε τώρα που πήρε δυνάμεις και από την ελάχιστη κίνηση και κόπωση στην δράση, οπότε η ανάπτυξη μυϊκών πόνων ήταν αναμενόμενο για λίγο. Δυο μήνες αργότερα ξαναεπικοινώσησε για να μου πει ότι ειναι πολύ καλά.


Ποιά τα συμπεράσματα

  1. Το σώμα το διέπει η πνευματοειδής ζωτική δύναμη (vital force) αυτή το συντηρεί στην ζωή και ρυθμίζει τις λειτουργίες του. Στην ασθένεια η ζωτική δύναμη δέχεται πλήγματα και αδυνατεί να διατηρήσει την ομοιόσταση. Το ότι περνάνε κάποια συμπτώματα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επανήλθε η ισορροπία. Οι πιθανές μικροβλάβες στην λειτουργία του πνεύμονα δεν είχαν αποκατασταθεί, αυτό φαίνεται στην προκειμένη περίπτωση απο τα συμπτώματα της κόπωσης.

  2. Δίνοντας το κατάλληλο ιάμα δίνουμε την ευκαιρεία ή την πληροφορία στο σώμα ώστε να επιδιορθωθεί και επαναφέρει την ομοιόσταση.

  3. Η δυναμοποίηση όπου τα ιάματα αυτά βρίσκονται είναι το κλειδί που αποκαθιστά την ζωτική δύναμη μαζί με τον νόμο της ευαισθησίας ως προς αυτά.

  4. Το όμοιο πάντα θεραπεύει και αποκαθιστά το όμοιο.

  5. Τα αντίθετα χρησιμοποιούνται για να κρατούν την δυναμική ισορροπία αλλά όχι για να θεραπεύσουν.

  6. Χρειάζεται σοφία και διάκριση πότε να χρησιμοποιήσουμε τον νόμο των αντιθέτων και πότε τον νόμο των ομοίων.

Η ανθρωπότητα στο μέλλον όταν είναι έτοιμη θα χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις γνώσεις που ήδη υπάρχουν προς όφελος της.


Παραπομπές:

(2). Σημερινό update (05.2022) Όταν έγραφα το άρθρο δεν είχαν ακόμα εμφανιστεί τα δεύτερα και τρίτα κύματα, εκεί τα περιστατικά έγιναν δεκάδες και όχι τόσα λίγα όπως στο άρθρο και ήταν ομολογουμένως μια κατάσταση πρωτοφανή.

157 views0 comments

Comments


bottom of page